Profil

Kön Hona

<- Tillbaka

Freja och Frida - Eget hem

2017-12-07 18:53 Eget hem 2019-05-27

 

Hej igen, Här kommer bild och lite text för Frida och Freja: 
Det här är två pratglada, charmiga, systrar födda 1 september 2009 som är lika till utseende men ändå väldigt olika till sättet. Båda är förstås steriliserade.

Frida är den duktigaste musfångare jag någonsin mött men oroa dig inte, hon tar inte in dem utan på sin höjd lägger hon den på gräsmattan och ropar på dig. Hon gör gärna sällskap i köket och gör allt för lite mat. En räka eller skinkbit så kommer hon att vara din bästa vän. Förutom mat så är hon den "kloka och omtänksamma" av dem.
Freja är motsatsen, mat är inte speciellt intressant (förutom tonfisk) och det enda som intresserar henne är fjärilar eller annat smått som flyger. Hon är den som kan vara lite betänksam och avvaktande men när hon väl släpper är hon väldigt kelig och den som ligger bredvid i soffan framför teven. Den här tjejen är lite "småknasig" och nog den som man skrattar mest åt. Hon tycker det är läskigt med nya miljöer och behöver därför att den som hon flyttar hem till har tålamod och inte skyndar på. För att hon ska känna sig trygg behöver man ta upp henne i knät och låta henne gömma sig under din arm medan du pratar lugnande och kliar henne tills hon spinner. Hon uppskattar det mer än hon kanske visar när hon gömt sig under en stol eller soffa. Gör det till en vana att hämta fram henne och visa att du inte är farlig.  När hon väl känner sig trygg i sitt nya hem kommer hon att vara den som kräver mest uppmärksamhet och kel.

 De har varit vana vid att bo i hus. . De har inte haft några problem med att bo i lägenhet och går gärna ut på balkongen. 

 De har vuxit upp tillsammans och ska flytta tillsammans. Finns det barn i familjen bör de inte vara under 7-8 år